• تهران، خیابان خیام شمالی، روبروی درب پارک شهر، پاساژ 777، پلاک 22

  • 02133932970

  • 33935211

logo

شیر فشار شکن

شیر فشار شکن در اصل یکی از تاسیسات اصلی ساختمان های مسکونی و همین طور ساختمان های تجاری و اداری به حساب می آیند. با کمک شیر فشار شکن میتوان فشار آب را در مناطقی که فشار آب کم است و ما برای رفع امورات نیاز به فشار آب بیشتری داریم، فشار آب را کنترل کنیم.

شیر فشار شکن و انواع آن


شیر فشار شکن و انواع آن

شیر فشار شکن چیست؟

معمولا طرز استفاده از شیر فشار شکن به این صورت می باشد که از شیر در کنار کنتور آب ساختمان استفاده می شود. شیر فشار شکن پس از انشعاب از اصلی ترین لوله آب شهر، تعبیه می گردد، در نتیجه شیر فشار شکن می تواند فشار آب در لوله ها را در حد معینی کنترل کرده و درصورت ایجاد فشار های بالا در خطوط لوله های آب لوله کشی شهر ها، شیر فشار شکن قادر خواهد بود تا این فشار را کنترل کرده و کاهش دهد.

بعلت این ویژگی شیر فشار شکن، نام دیگر آنرا شیر اطمینان فشار گذاشته اند که در زبان انگلیسی به آن pressure control valve گفته می شود. نحوه کار این شیرها به گونه ای است که از فشار بیش از حد به شیرآلات دیگر ساختمانی و همین طور لوله ها و مخازن، جلوگیری به عمل می آورند. بنابراین برای هر فردی که در زمینه تاسیسات ساختمانی تبحر دارد لازم است که با دقت و مهارت هرچه تمام تر شیر فشار شکن را انتخاب نماید.

هنگام برگزیدن شیر فشار شکن، نکاتی حائز اهمیت است که باید به آنها توجه کرد. شیر فشار شکن انواع متفاوتی دارد لذا خریدار باید با توجه به نوع کاربری مورد نظر آنها را انتخاب کند تا بهترین نتیجه را بگیرد.


@val3

شیر فشار شکن قابل تنظیم

اما چگونه میتوان فشار خروجی ای که مد نظر است را در آن تنظیم کرد؟ برای تنظیم فشار خروجی، در آن یک پیچ تعبیه شده است تا با استفاده از آن بتوان عدد فشار خروجی مد نظر را تنظیم کرد.

از نکات مهم در استفاده از شیر فشار شکن، به کار بردن یک صافی یا فیلتر قبل از ناحیه ای است که می خواهیم شیر را در آنجا تعبیه کنیم.

اگر از یک لوله در کنار پیچ استفاده شود و به سمت قسمت فشار ضعیف برویم، می توانیم فشار را به همین صورت تنظیم نماییم.

در نوع دیگری از شیر فشار شکن، فشار های بالاتر از حد تحمل لوله ها بصورت خودکار تنظیم شده و تمامی فشار ها به یک خروجی ثابت پس از شیر فشار شکن تبدیل می‌شوند.

بد نیست بدانید که شیر فشار شکن فقط در لوله هایی که محتوای آب هستند کاربرد ندارد. بلکه می‌تواند در انتقال سایر سیالات نیز بسیار پر فایده باشد. اما با توجه به اینکه سیال مورد نظر ممکن است غلظت بیشتری از آب داشته باشد، در انواع شیر فشار شکن استفاده شده در آنها جریان بصورت خودکار درون شیر قطع می‌شود تا اجازه انباشته شدن فشار ایستا را ندهد.

استفاده از آن باعث کاهش هزینه های صنعت گران می‌شود. چراکه به جای هزینه زیاد سیستم های بزرگ کنترل فشار می‌تواند هزینه بسیار کمتر شیر فشار شکن را پرداخت کنند.

استفاده از این نوع شیر باعث می شود که فشارهای ناشی از شبکه ها، کاهش یافته و اجازه ندهد هیچ گونه سیالی از دست برود.

@val3

انواع شیر فشار شکن

بسیار مهم است که شما برای تاسیسات ساختمانی خود چگونه شیر فشار شکن را انتخاب می کنید. در زمان تصمیم گیری در خصوص انتخاب شیر فشار شکن، می بایست در نظر داشته باشید که در کدام قسمت ساختمان می خواهید از این شیر استفاده کنید و همین طور می بایست بدانید که به چه نحوی، سیال مصرف می شود.

در برخی مواقع، شما تنها نیاز به بارکوچک دارید. در این شرایط، نیازی نیست که شیر فشار شکن را با دقت بسیار بالا انتخاب نمایید. در زمانی که شما با بار کوچک کار می کنید تنها نکته حائز اهمیت برای انتخاب شیر، این است که یک شیر فشار شکن مناسبی را انتخاب کنید که به صورت مستقیم کار کند.

اگر تجارت شما حساس باشد و نیاز داشته باشید تا فشار سیالات را با دقت بیشتری کنترل کنید، می توانید از نوع خاصی از شیر فشار شکن به نام شیر پایلوت دار بهره ببرید که از بهترین و دقیق ترین انواع شیر فشار شکن است.

از آنجایی که شیر فشار شکن سایز و اندازه های متفاوتی دارد، بد نیست بدانید با افزایش سایز آنها قیمت افزایش می‌یابد که البته قابل انتظار است. اما شیر های بزرگتر زودتر از انواع کوچک فرسوده می‌شوند و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند.

به این دلیل در بارهای کوچک، می بایست شیر فشار شکن را به گونه ای انتخاب کنید که در شرایط نزدیک به حالت بسته ، کارایی داشته باشد. در این شرایط، یک فاصله کوچک در حد فاصل میان پلاک شیر و نشیمن شیر ایجاد شده است. منظور از نشیمن شیر، منطقه ای از شیر است که سرعت آب در آن منطقه افزایش یافته و معمولا خوردگی و نازکی نواحی داخلی، در این قسمت نشیمن شیر مشاهده خواهد شد. همین طور شایان ذکر است که حرکات بسیار اندکی در شیر رخ می دهد که این حرکات هر چند کم، باعث می شود که تغییرات بزرگی در حین حرکت سیال ایجاد شود و فشار در خروجی تغییر نماید.

شما به عنوان خریدار حرفه ای تاسیسات ساختمانی، می بایست در نظر داشته باشید که مشکل اصلی این نوع شیر ، ورود قطعات خارجی است که اغلب در سیستم بخار و سیستم ورود بخار مرطوب موجود می باشد. بنابراین وجود یک فیلتر یا صافی و تعبیه آن در سیستم بخار و در ناحیه پیش از شیر ، ضروری است. می بایست صافی ها و فیلترها را به صورت متناوب و طی یک برنامه ریزی مشخص زمانی تمیز و سرویس نمود.

در صورتی که تجهیزات به کار رفته در بخش خروجی شیر ، قادر به تحمل فشار بخش ورودی نباشد، می بایست از شیر اطمینان به گونه ای بهره ببرید که در صورت اضمحلال شیر فشار شکن، شیر اطمینان وظیفه حفاظت از دستگاه را به خوبی ایفا نماید.

شیر فشار شکن در انواع و اقسام مختلفی در بازار موجود است. گونه ای از این شیرها، شیر هایی هستند که با در نظر گرفتن عملکرد مستقیم خود وظیفه کاهش فشار را بر عهده دارند. ساختار این شیرها، بسیار ساده بوده و به این صورت کار می کند که فشار سیال را در ناحیه خروجی، کم می کنند و بر بخش تحتانی شیر، نیرو وارد می آورند و باعث می شود که فشار به مراتب کمتری به سیستم وارد آید.

معمولا این نوع شیر در ناحیه ای تعبیه می گردد که بیشترین فشار در آن ناحیه وجود داشته باشد. معمولا در سیستم هایی که وظیفه تولید بخار را دارند، شیر فشار شکن را برای پیشگیری از افزایش فشار در روی دیگ های بخار قرار می دهند.